Wat is ashwagandha? - Alles wat je moet weten

Wat is ashwagandha?

Ashwagandha BeBulk Nutrition is een product dat Ashwagandha poeder of capsules bevat van het merk BeBulk Nutrition.
Dit is een online winkel die verschillende soorten supplementen aanbiedt, waaronder Ashwagandha.
Ashwagandha is een traditionele plantensoort die vooral voorkomt in India en wordt gebruikt binnen de Ayurveda, een traditionele geneeswijze³.
Het wordt ook wel Indiase ginseng genoemd en heeft een breed toepassingsgebied.
Ashwagandha wordt voornamelijk ingezet als **adaptogeen**, wat betekent dat het een stof is die zich aanpast op de behoeften van je lichaam⁴. Ashwagandha zou een rustgevende werking hebben en helpen bij het ontspannen, de weerstand tegen stress verhogen, de energiehuishouding ondersteunen en de cognitieve functie en het immuunsysteem verbeteren⁴⁵⁶.

De reviews van Ashwagandha BeBulk Nutrition zijn over het algemeen positief. Veel gebruikers melden dat ze zich kalmer, energieker en minder gestrest voelen na het gebruik van dit product. Sommigen merken ook een verbetering in hun slaapkwaliteit, geheugen en libido. De meeste klanten zijn tevreden over de prijs, de kwaliteit en de service van BeBulk Nutrition. Er zijn echter ook enkele negatieve reviews, waarbij sommige gebruikers geen effect merken of last hebben van bijwerkingen zoals hoofdpijn, misselijkheid of maagklachten. Dit kan te maken hebben met individuele gevoeligheid, dosering of interacties met andere medicijnen of supplementen. Het is daarom altijd raadzaam om voorzichtig te beginnen met Ashwagandha en een arts te raadplegen als je twijfelt of vragen hebt.

(1) Ashwagandha Artikelen Kopen | BeBulk Nutrition Nederland. Https://www.bebulknutrition.com/collections/ashwagandha
(2) Koop Ashwagandha KSM-66 - BeBulk Nutrition | BeBulk Nutrition. Https://www.bebulknutrition.com/products/ashwagandha-ksm-66-bebulk-nutrition

 

Werkzame stoffen in Ashwagandha

 • Angst en stress verminderen
 • Vermoeidheid tegengaan
 • Geheugen en concentratie verbeteren
 • cardio-respiratoire functies verbeteren
 • Kracht vergroten
 • Het spierregeneratietempo verhogen
 • Vrije radicalen verminderen
 • Seksuele vermogens bij mannen en vrouwen verbeteren
 • Symptomen van de menopauze verlichten
 • Normaliseren schildklieractiviteit
 • Verbetering van de psychosociale balans en de algemene gezondheidstoestand bij senioren

Hoe smaakt Ashwagandha?

Ashwagandha poeder is een fijn poeder dat gemaakt wordt van de wortels van de Ashwagandha plant.
Het poeder heeft een **lichtbruine kleur** en een **nootachtige smaak**. Sommige mensen vinden het poeder bitter of scherp, maar dat kan per merk verschillen.
Je kunt het poeder mengen met water, thee, melk, sap of smoothies om de smaak te verbeteren of te maskeren.
Je kunt ook honing of een andere zoetstof toevoegen als je dat lekker vindt.

De aanbevolen dosering van Ashwagandha poeder is ongeveer 1 gram per dag (1/2 theelepel), maar dat kan ook afhangen van je persoonlijke behoefte en tolerantie².
Het is verstandig om het poeder niet langer dan 12 weken achter elkaar te gebruiken en om een pauze in te lassen van minstens 4 weken.
Ashwagandha poeder kan bijwerkingen hebben zoals hoofdpijn, misselijkheid of maagklachten, vooral als je te veel neemt of het combineert met andere medicijnen of supplementen. Raadpleeg daarom altijd een arts voordat je Ashwagandha poeder gaat gebruiken als je medicijnen slikt of een medische aandoening hebt.

AshwagandhaSupplementen