Shilajit is een kleverige, zwartbruine substantie die afkomstig is uit gesteentelagen in hoge bergketens over de hele wereld, waaronder het Himalayagebergte, het Tibetaanse gebergte en het Altaigebergte. Het wordt soms ook wel ‘bergteer’ of ‘hemelse hars’ genoemd. Shilajit ontstaat door de langzame afbraak van planten die nooit zijn blootgesteld aan meststoffen of pesticiden. Onder invloed van de warmte van de zon wordt deze humus omgezet in een dichte, mineraalrijke massa die we Shilajit noemen. Het bevat meer dan 80 soorten mineralen, waaronder magnesium, calcium, fosfor en ijzer. Shilajit wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Indiase Ayurvedische geneeskunde vanwege zijn heilzame eigenschappen en wordt beschouwd als een waardevol superfood. Het is een efficiënt supplement dat zowel preventief als ter behandeling van verschillende aandoeningen kan worden ingezet

Shilajit-capsules
 zijn een populaire manier om de voordelen van shilajit te ervaren. Hier zijn enkele richtlijnen voor het gebruik van shilajit-capsules:

 1. Dosering: De aanbevolen dosering varieert afhankelijk van het merk en de concentratie van het shilajit-extract. Over het algemeen wordt een dagelijkse dosis van 300 mg tot 500 mg aanbevolen. Lees de instructies op de verpakking zorgvuldig door en volg deze nauwkeurig.

 2. Tijdstip van inname: Shilajit-capsules kunnen op elk moment van de dag worden ingenomen. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om ze 's ochtends in te nemen om energie te stimuleren, terwijl anderen ze 's avonds innemen om te ontspannen. Kies een tijdstip dat het beste bij uw dagelijkse routine past.

 3. Met of zonder voedsel: Shilajit-capsules kunnen met of zonder voedsel worden ingenomen. Als u gevoelig bent voor maagklachten, kunt u ze het beste tijdens een maaltijd innemen.

 4. Hydratatie: Zorg ervoor dat u voldoende water drinkt bij het innemen van shilajit-capsules. Dit helpt bij de opname en ondersteunt de algehele gezondheid.

 5. Consistentie: Shilajit heeft tijd nodig om effect te hebben. Het wordt aanbevolen om het regelmatig in te nemen, bij voorkeur gedurende enkele weken tot maanden, om de voordelen te ervaren.

 6. Raadpleeg een professional: Als u gezondheidsproblemen heeft of medicijnen gebruikt, raadpleeg dan altijd een arts voordat u shilajit-capsules inneemt.

Onthoud dat individuele reacties kunnen variëren. Luister naar uw lichaam en pas uw gebruik aan op basis van hoe u zich voelt. 🌿

 

Hoe gebruik shilajit capsules?
Shilajit-capsules
 kunnen verschillende effecten hebben op basis van individuele reacties en consistent gebruik. Hier zijn enkele belangrijke punten:

 1. Onmiddellijke resultaten: Sommige mensen ervaren onmiddellijke resultaten, zoals verhoogde energie, verbeterde concentratie en algemeen welzijn, kort nadat ze met het gebruik van shilajit zijn begonnen1.

 2. Langere termijn: Anderen merken pas na enkele maanden de effecten op. Het kan tot twee tot drie maanden duren voordat u de maximale gezondheidsvoordelen van shilajit ervaart2.

 3. Consistentie: Het wordt aanbevolen om shilajit 2 tot 3 maanden regelmatig in te nemen om de effecten op uw lichaam te beoordelen. Als u de gewenste resultaten ziet, kunt u doorgaan met het gebruik van shilajit3.

 4. Dosering: Houd u aan de aanbevolen dosering en neem shilajit op hetzelfde tijdstip van de dag in voor consistente effecten4.

Onthoud dat individuele reacties kunnen variëren. Luister naar uw lichaam en geef het de tijd om de voordelen van shilajit te ervaren. 🌿

Wat is de effectieve van shilajit

Shilajit heeft een scala aan gezondheidsvoordelen en wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Indiase Ayurvedische geneeskunde. Hier zijn enkele belangrijke effecten van shilajit:

 1. Energieproductie: Shilajit bevat metabolisch actieve verbindingen zoals fulvinezuur, die direct door de mitochondriën worden opgenomen. Dit verbetert de energieproductie, vermindert vermoeidheid en bevordert natuurlijke genezings- en verjongingsprocessen die afhankelijk zijn van de mitochondriale functie1.

 2. Verhoogd libido: Shilajit kan het testosterongehalte verhogen en de mannelijke vruchtbaarheid verbeteren. Het wordt ook ingezet om het libido te verhogen2.

 3. Immuniteitsstimulatie: Shilajit kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van allergieën3.

 4. Geheugen en cognitieve functie: Shilajit wordt verondersteld positieve effecten te hebben op zowel cognitieve functie als fysieke prestaties. Het bevat ongeveer 15% tot 20% fulvinezuur, dat bijdraagt aan de antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen4.

Kortom, shilajit is een waardevol supplement dat zowel preventief als ter behandeling van verschillende aandoeningen kan worden ingezet. 🌿